Zelf je haar kleuren, hoe pak je dat aan?

Ben je toe aan een nieuwe haarkleur, maar heb je geen tijd om hiervoor naar de kapper te gaan? Dan is zelf je haar kleuren een optie. Het is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het moet. Lees snel verder!

Welke haarkleur past bij mij?
Het verven van je haar begint natuurlijk met het uitzoeken van de haarverf. Maar welke kleur kies je dan? Hier is een eenvoudig trucje voor: kijk naar de aderen op je pols. Zijn deze aderen blauw? Dan heeft jouw huid een koele ondertoon. Kies dan bijvoorbeeld voor champagne blond, koel donkerbruin of een donkerrode kleurtoon. Groene aderen wijzen op een warme ondertoon. In dat geval zullen oranjerood, goudblond, honingtinten en chocoladebruin je mooi staan. Bij blauwgroene aderen heb je een neutrale ondertoon, alle haarkleuren zullen jou dan goed staan.

Uitwasbare of permanente haarverf?
Nu je de juiste kleur hebt gekozen, is het tijd om verf te kopen. Er zijn grofweg drie soorten haarverf: uitwasbare spoeling, semipermanente kleuring of permanente kleuring. Een uitwasbare spoeling blijft slechts enkele wasbeurten zitten. Dit is handig als je jouw haar even op wilt frissen of wanneer je slechts een paar tinten donkerder of lichter wilt gaan. Een semipermanente haarverf blijft gemiddeld twintig wasbeurten zitten, waardoor je geen last zult krijgen van uitgroei.

Wil je je haar langdurig kleuren, of bijvoorbeeld grijze haren camoufleren? Dan kun je het best kiezen voor permanente haarverf. Deze verf vervangt het natuurlijke pigment in je haar door kunstmatig pigment, waardoor de kleur extra lang blijft zitten. Je zult deze haarverf om de vier tot zes weken moeten bijkleuren.

Zelf je haar kleuren
Wanneer je de verf in huis hebt gehaald, dan is het tijd om je haar te gaan kleuren. Zorg dat je altijd voldoende verf in huis hebt, voor lang haar heb je namelijk soms meerdere pakjes nodig. Het is belangrijk om goed de aanwijzingen op de verpakking te volgen. Ook is het belangrijk dat je haren goed schoon zijn voor je begint met verven. Bescherm je huid door handschoentjes te dragen en je voorhoofd, je slapen en je nek in te smeren met een vette zalf. Zo voorkom je dat de haarverf naderhand vlekken achterlaat op je huid.

Leg een oude handdoek in je nek en draag kleding die vies mag worden. Vervolgens verdeel je je haar in gelijke delen en breng je de verf zo gelijkmatig mogelijk aan. Zorg ook dat je de haarwortels goed aanzet met verf. Nu laat je de verf intrekken, zolang als de verpakking aangeeft. Na het uitspoelen kun je een verzorgend haarmasker gebruiken.Tags:
429 Woorden

Over ons

De beste tips voor haar- en huidverzorging! Met glanzend haar en een stralende huid de deur uit, wie wordt daar nou niet gelukkig van? Naast dat het er fris en gezond uitziet, vertelt het uiterlijk van onze huid en ons haar iets over onze lichamelijke gezondheid. Een goede haar- en huidverzorging is niet altijd gemakkelijk te vinden, maar gelukkig hebben wij goed nieuws voor u! Deze blog gaat over hoe u uw huid het beste kan verzorgen en onderhouden, welke producten er bij uw huidtype passen en hoe u dus altijd met een fijn gevoel de deur uit kan. Schroom niet om uw eigen ervaringen met verschillende producten te delen, vragen te stellen en feedback te geven. Veel leesplezier!

Zoeken

Categorie├źn

Archief

Tags