Kaalheid bij mannen komt veel voor

Heel veel mannen kunnen er over meepraten. Bij sommigen komt het op gemiddelde leeftijd, bij sommigen zelfs al aan het einde van hun tienerjaren. Sommige mannen zijn al rond hun 30e levensjaar kaal. Andere mannen gebeurt dit minder en later.

Waarom word je als man kaal?
Kaalheid bij mannen heeft heel lang geleden al een verklaring gekregen. Overgevoelige haarzakjes zijn de oorzaak dat de haren uitvallen. Een overschot van het hormoon testosteron zorgt ervoor dat de haarzakjes overgevoelig worden. Daarom hebben vrouwen minder snel last van haaruitval, aangezien hun testosterongehalte vele malen lager is. Uiteraard zijn uitzonderingen mogelijk.

Kaalheid bij mannen is vaak genetisch bepaald
Word jij vroeg kaal? Dan mag je vaak jouw vader, opa of overgrootvader bedanken. Het overschot aan testosteron dat kaalheid veroorzaakt is bijna altijd genetisch bepaald. Als je zelf kaal bent, kijk dan eens naar jouw vader of opa. Grote kans dat zij allebei ook op jonge leeftijd kaal werden. Of het is om en om, de ene generatie wordt wel kaal terwijl de volgende generatie niet kaal wordt. Het kan dus goed zijn dat jij wel kaal bent, jouw vader niet maar jouw opa wel.

Wat kan ik doen aan kaalheid?
Heel kort door de bocht, kun je bijna niets doen aan de kaalheid. Het beste is om het toe te laten en het te accepteren. Er zijn wel middeltjes op de markt waarmee je kaalheid zou kunnen voorkomen, onder andere shampoos die cafeïne als ingrediënt hebben. Deze middelen zouden de kaalheid afremmen, maar bewezen werkend zijn deze middelen niet.

Ook kan de huisarts een lotion voorschrijven met een zeker werkend bestandsdeel. Deze lotion kan je twee keer per dag op je hoofd smeren. Bij 1 op de 6 mannen heeft deze lotion effect. Toch valt ook de effectiviteit van deze stof te betwijfelen. Echte baanbrekende resultaten zijn er niet mee geboekt.

Er is een echte oplossing
De enige oplossing die echt werkt is een haartransplantatie, bijvoorbeeld bij Confident Haarzorg. Hierbij worden haarzakjes vanuit het achterhoofd naar de bovenkant van het hoofd verplaatst. Hierdoor wordt het haar op het achterhoofd wat dunner, maar gaat bovenop het hoofd weer haar groeien. Zo'n behandeling is niet voor iedereen weggelegd, maar is wel eentje die zeker werkt.

Uiteindelijk leren veel mannen hun kaalheid accepteren. Het kan een tijdje duren, maar veel mannen leren uiteindelijk hun nieuwe, kale look te omarmen. Dit is op lange termijn de beste manier om met kaalheid om te gaan.Tags:
407 Woorden

Over ons

De beste tips voor haar- en huidverzorging! Met glanzend haar en een stralende huid de deur uit, wie wordt daar nou niet gelukkig van? Naast dat het er fris en gezond uitziet, vertelt het uiterlijk van onze huid en ons haar iets over onze lichamelijke gezondheid. Een goede haar- en huidverzorging is niet altijd gemakkelijk te vinden, maar gelukkig hebben wij goed nieuws voor u! Deze blog gaat over hoe u uw huid het beste kan verzorgen en onderhouden, welke producten er bij uw huidtype passen en hoe u dus altijd met een fijn gevoel de deur uit kan. Schroom niet om uw eigen ervaringen met verschillende producten te delen, vragen te stellen en feedback te geven. Veel leesplezier!

Zoeken

Archief

Tags