Balayage: de trend die blijft groeien

Waarschijnlijk doet dit woord je wel een belletje rinkelen. Balayage (of mèches) is een populaire haarverftechniek waarbij de verf op een vloeiende manier op het haar wordt aangebracht. Deze techniek geeft het haar een natuurlijke, zonovergoten uitstraling. De toepassing wordt vaak gezien als een alternatief voor de traditionele highlights, omdat het zorgt voor een subtielere overgang van kleur. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over mèches.

Wat zijn mèches?

Balayage is afgeleid uit het Frans en betekent letterlijk "vegen". Het is een methode waarbij de verf met een borstel op de uiteinden van het haar en het oppervlak van het haar wordt aangebracht, in plaats van direct bij de haarwortels. Dit creëert een subtiele, natuurlijke overgang van kleur. Op deze manier kan het absoluut gebruikt worden om verschillende looks te creëren, van subtiele highlights tot dramatische kleurveranderingen.

Waarom is deze techniek zo populair?

De populariteit van deze methode is de laatste jaren enorm de lucht in geschoten vanwege de natuurlijke uitstraling die het geeft. Het is een veelzijdige techniek die op verschillende haartypes kan worden toegepast. Bovendien zorgt het voor minder uitgroei dan traditionele highlights, waardoor je minder vaak naar de kapper hoeft voor touch-ups. Het kan ook worden gebruikt om verschillende kleureffecten te bereiken, zoals een sunkissed look, een ombre-effect of een highlight-and-lowlights effect.

Is deze techniek geschikt voor elk haartype?

Balayage is geschikt voor elk haartype, maar het kan variëren op basis van de natuurlijke kleur van het haar en de gewenste uitkomst. Het kan ook geschikt zijn voor mensen met kort haar, hoewel de meesten dit op lang haar toepassen. Overleg met je kapper om te bepalen of deze techniek geschikt is voor jouw haartype.

Hoe lang blijft het effect in het haar?

De duur van het balayage-effect hangt af van verschillende factoren, waaronder de natuurlijke kleur en de gewenste kleur van het haar. Over het algemeen blijft de verkleuring ongeveer zes tot acht weken in het haar, afhankelijk van hoe snel jouw haar groeit en het onderhoud van de kleuring. Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen en regelmatig bij te werken om de kleur fris en vers te houden.

Hoe kan je achteraf de kleur van je haar verzorgen?

Om je mèches te verzorgen, is het belangrijk om een shampoo en conditioner te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor gekleurd haar. Vermijd het gebruik van hete stylingtools en bescherm je haar tegen de zon om te voorkomen dat de kleur vervaagt. Je kapper kan ook aanbevelingen doen voor professionele behandelingen om jouw haar gezond te houden en zodoende ook de kleur fris te houden.Tags:
435 Woorden

Over ons

De beste tips voor haar- en huidverzorging! Met glanzend haar en een stralende huid de deur uit, wie wordt daar nou niet gelukkig van? Naast dat het er fris en gezond uitziet, vertelt het uiterlijk van onze huid en ons haar iets over onze lichamelijke gezondheid. Een goede haar- en huidverzorging is niet altijd gemakkelijk te vinden, maar gelukkig hebben wij goed nieuws voor u! Deze blog gaat over hoe u uw huid het beste kan verzorgen en onderhouden, welke producten er bij uw huidtype passen en hoe u dus altijd met een fijn gevoel de deur uit kan. Schroom niet om uw eigen ervaringen met verschillende producten te delen, vragen te stellen en feedback te geven. Veel leesplezier!

Zoeken

Archief

Tags